Samfundsfag

National Regnskabs ligning

15. marts 2015 af bertel98 (Slettet) - Niveau: B-niveau

God eftermiddag verden

Jeg har fået denne opgave som lektie til imorgen:

Skriv 1/2 - 1 side om nationalregnskabsligning:

Y = C + G + I + NX

Kom ind på hvordan de her variabler påvirker hinanden.

Giv et konkret løsningsforslag om hvordan vi kan få større økonomisk vækst, hvor I inddrager ligningen.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

I et bestemt marked, er udbud og efterspørgsel på Cola således:

Efterspørgsel

10 kr. = 2 dåser

5 kr. = 4 dåser

Udbud

10 kr. = 6 dåser

3 kr. = 1 dåse

Beregn prisen af Cola på dette marked.

Svar: Prisen er 6,41 kr

(hint: løs to ligninger med to ubekendte. Opstil en ligning for både udbud og efterspørgselskurve som er af formel y = ax + b)

Læreren gennemgik emnet ret hurtigt og klumset på tavlen, men det ser ikke ud til at nogen rigtig forstod hvad det gik ud på før han var ude af døren. 

Jeg går ud fra at jeg skal skrive om ligningen, men hvordan jeg udregner efterspørgelsen på colaen forstår jeg ikke. Hvordan regner jeg den ud?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

Bestem de to lineære funktioner givet ved punkterne

        1) (5 , 4) og (10 , 2)

        2) (3 , 1) og (10 , 6)

og bestem så skæringspunkttet mellem disse to lineære funktioners grafer.


Skriv et svar til: National Regnskabs ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.