Matematik

Omskrivning

16. marts 2015 af Haxxeren - Niveau: Universitet/Videregående

Hej,

Er her nogen, der kan gennemskue omskrivningen fra (2.30) til (2.32) i det følgende?:

https://dl.dropboxusercontent.com/u/31729551/1.jpg

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

Du bliver da nødt til at forklare lidt mere om sammenhængen mellem alle de indgående størrelser.


Svar #2
16. marts 2015 af Haxxeren

#1

Hvad er det helt præcist du mangler?

Jeg prøvede at sætte tan(θ) = 0 og erstattede efterfølgende Ψ med det givne udtryk, men det gik ikke op.


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvad er η og hvordan kommer uligheden ind i billedet?


Svar #4
16. marts 2015 af Haxxeren

#3

η er defineret som i det følgende (det bliver lidt teknisk):

https://dl.dropboxusercontent.com/u/31729551/2.jpg

Men opgaven går ud på at finde minimum af funktionen i (2.30).


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

Jo, men hvad afhænger af tan(θ) og hvad kan betragtes som konstanter?

Hvad har τ/fyw med det øvrige i (2.30) at gøre? Hvad er ψ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

Bemærk i øvrigt, at

         \frac{\tan \theta}{\sqrt{1+\tan^{2}\theta}}=\tan \theta \cdot |\cos \theta| = \sin \theta

hvis   cos(θ) > 0


Svar #7
16. marts 2015 af Haxxeren

#5

Vi har den helt oprindelige funktion (2.29) som differentieres og sættes lig med nul:

https://dl.dropboxusercontent.com/u/31729551/3.jpg

Derudover er η en konstant og ψ er defineret som:

https://dl.dropboxusercontent.com/u/31729551/4.jpg

hvor A, n, t og f er konstanter.


Brugbart svar (0)

Svar #8
16. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#7

Af (2.30) følger det, at

        ψ = (1/2) - (1/2)·sin(θ) - η/((L/d) - tan(θ))2

og man må så kunne vise, at hvis  ψ ≥ (1/2) - (d/L)2 , så må der gælde tan(θ) = 0 . Deraf følger så, at

        τ/fyw = (1/2) + η·(d/L)

hvis  ψ ≥ (1/2) - (d/L).

Uligheden  ψ ≥ (1/2) - (d/L) er så ensbetydende med

        (1/2) - (1/2)·sin(θ) - η/((L/d) - tan(θ))≥ (1/2) - (d/L).


Svar #9
16. marts 2015 af Haxxeren

#8

Hvis tan(θ) = 0, gælder sin(θ) = 0 også?


Brugbart svar (0)

Svar #10
16. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#9

Ja. Det følger jo af definitionen for tan(θ) .


Svar #11
16. marts 2015 af Haxxeren

#10

Ja. En sidste ting:

Skulle det ikke hedde, at: ψ ≥ (1/2) - (d/L)2η skulle være opfyldt? Hvorfor har vi ikke η med? Det er den betingelse, der gør, at man får tan(θ) = 0.


Brugbart svar (0)

Svar #12
16. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#11

Jeg ved ikke, om det bliver nemmere at det, men sådan er det jo ikke formuleret i det, du har vedlagt. Du ved bedst, hvordan de forskellige størrelser forholder sig til hinanden.


Svar #13
16. marts 2015 af Haxxeren

#12

Tak for hjælpen.


Skriv et svar til: Omskrivning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.