Matematik

Hvad er en tangent?

16. marts 2015 af SKOLEN124 (Slettet) - Niveau: B-niveau

a) Hvad menes med sekanten for en funktions graf? Hvordan kan man beregne hældningen af sekanten (differenskvotienten), der går gennem grafpunkterne               

(x1, y1) = x, f(x)) og (x2,y2) = (x + ∧x, f(x+∧x))?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. marts 2015 af PeterValberg

Sekantens hældning:

a_s=\frac{f(\Delta x+x)-f(x)}{(\Delta x+x)-x}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. marts 2015 af PeterValberg

Se eventuelt video nr. 16 på denne [ VIDEO-LISTE ] fra FriViden.dk

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

Man benytter, at hældningskoefficienten for den rette linie gennem de to punkter (x1 , y1) og (x2 , y2) er

         a=\frac{y_{2}-y_{1}}{x_{2}-x_{1}}

som så her oversættes til

        a_{s}=\frac{y_{2}-y_{1}}{x_{2}-x_{1}}=\frac{f(x+\Delta x)-f(x)}{(x+\Delta x)-x}=\frac{f(x+\Delta x)-f(x)}{\Delta x}

      


Skriv et svar til: Hvad er en tangent?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.