Matematik

Differentialligninger

17. marts 2015 af Jens6554545 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej er der nogen der vil hjælpe med løsning af de to opgaver jeg har vedhæftet. 

Tak på forhånd

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Svar #1
17. marts 2015 af Jens6554545 (Slettet)

Opgave 2

Vedhæftet fil:s.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #2
17. marts 2015 af mathon

               y=ax+b

               y{\, }'=a=2(ax+b)+4x

                          a=2ax+2b+4x

  for at højresiden kan blive en kostant, skal

                           2a=-4
hvoraf
                            a=-2
og
                            b=-1


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. marts 2015 af mathon

I (1,3) er:

              y{\, }'=\frac{x+y}{2}=\frac{1+3}{2}=2
Dermed er tangentligningen i (1,3) ?


Svar #4
17. marts 2015 af Jens6554545 (Slettet)

Tangentligningen er:

f''(x)(x-x0)+f(x0)

2(x-1)+3 =2x+1

Er det rigtigt? 

Og i opgave 1, hvordan skal det forstås det der kommer efter "for at højresiden kan blive en kostant, skal..."

tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #5
17. marts 2015 af mathon

                       a=(2a+4)\cdot x+2b  

for at højresiden kan blive en kostant, skal

                                 2a+4=0


Svar #6
17. marts 2015 af Jens6554545 (Slettet)

Ok tak var den med tangentligningen rigtig?


Brugbart svar (1)

Svar #7
17. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#6

Skriv ligningen på formen   y = ax + b .


Svar #8
17. marts 2015 af Jens6554545 (Slettet)

Er det her ikke også på formen ax+b?

2(x-1)+3 =2x+1


Brugbart svar (1)

Svar #9
17. marts 2015 af mathon

Den skrå rette linjes ligning på cartesisk form
er jo:
                     y = ax + b
hvor du jo kun har højresiden med.


Skriv et svar til: Differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.