Matematik

differentialligning

17. marts 2015 af ramobaro - Niveau: A-niveau

Hej

Er der nogen som vil være sød og forklare mig hvorfor det er at der i den vedhæftet opgave med differentialligninger, får  (x^2 * ln(x)+x)' = 2x*lnx+x^2 * 1/x + 1  

burde det ikke blive til (x^2 * ln(x)+x)' = 2x* 1/x + 1  ??????


Svar #1
17. marts 2015 af ramobaro

her er den vedhæftede opgave 


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. marts 2015 af mathon

      (\mathbf{\color{Red} x^2\cdot \ln(x)}+\mathbf{\color{Blue} x}){}'=\left (\mathbf{\color{Red} x^2\cdot \ln(x)} \right ){}'+\mathbf{\color{Blue} 1}

      \left (\mathbf{\color{Red} x^2\cdot \ln(x)} \right ){}'      her skal produktreglen anvendes.


Svar #3
17. marts 2015 af ramobaro

okay tak. 

Men hvordan finder man enlig ud af hvornår man skal bruge produktreglen?

hvad vil g(x) samt f(x) helt præcis være..

og ignorer man x og differenterer det til 1 til sidst? 

blev lidt i tvivl da der er 3 led? 


Brugbart svar (1)

Svar #4
17. marts 2015 af mathon

Differentiation af et funktionsprodukt kræver anvendelse af produktreglen.


Skriv et svar til: differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.