Matematik

Lineære funktion

18. marts 2015 af Alice132 (Slettet) - Niveau: C-niveau

hejsa. Jeg sidder med en opgave, som jeg ikke rigtig kan finde ud af at lave. Jeg er lidt på den.. Håber på at i vil hjælpe.
Opgaven lyder således
indiens' befolkningstal. - tabellen i opgaven viser antal år og befolkningstal
År =                   1965 , 1970  ,  1975   ,1980
befolkningstal= 495,7 , 555,0 , 620,5 , 687,0

spørgsmålet lyder således:
begrund at udviklingen kan karakteriseres som lineær,  lav en graf, og bestem derefter forskriften til modellen.

Håber på at få noget hjælp..


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. marts 2015 af PeterValberg

Lav en lineær regression over de givne data

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. marts 2015 af OnceUponATime (Slettet)

Lav en lineær regression over data, ligesom pvm skriver. Og husk at år skal være ad x-aksen og befolkningstal ad y-aksen.

Husk dog ikke at falde for årstalsfælden.


Svar #3
18. marts 2015 af Alice132 (Slettet)

hvad mener du med årstalsfælden? 


Brugbart svar (1)

Svar #4
18. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

Som x-værdier bør man benytte antal år efter 1965, ikke selve årstallene.


Svar #5
18. marts 2015 af Alice132 (Slettet)

så man skal ikke indsætte selve årstallet, men hvor mange år der eksempelvis er imellem 1965 til 1970?


Brugbart svar (1)

Svar #6
18. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#5

Ja, som det er nævnt i #4. For 1965 sætter man x = 0, for 1970 sætter man x = 5, osv.


Svar #7
18. marts 2015 af Alice132 (Slettet)

aaarh, tusind tak for hjælpen! :)


Skriv et svar til: Lineære funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.