Matematik

Monotoniforholde..

19. marts 2015 af lilj (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa

Er der nogle der kan hjælpe mig angående ekstremumssteder og monotoniforholde? Jeg ved ikke hvordan jeg skal gribe det an :(


Svar #1
19. marts 2015 af lilj (Slettet)

??


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. marts 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

dy/dx = 0  <=>

(x + 1)*(y - 1) = 0

Da y > 1 er (y - 1) > 0, så

x + 1 = 0  <=>

x = -1

x < -1 : dy/dx < 0  -> f aftagende

x > -1 : dy/dx > 0  -> f voksende

Så der er minimum i x = -1


Skriv et svar til: Monotoniforholde..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.