Matematik

Differential regning.

19. marts 2015 af lilj (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan bestemmer jeg monotoniforholdene i forhold til denne opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. marts 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Har du lavet a)?

b)

Sæt dy/dx = 0

dy/dx = 0  <=>

y * (x2 - 9) = 0   <=>

x2 - 9 = 0  (da y > 0)  <=>

x = ±3

Vi betragter nu dy/dx's fortegn.

x < -3 :

dy/dx > 0

-3 < x < 3 :

dy/dx < 0

x > 3 :

dy/dx > 0

Nu kan du så se, hvor y er voksende, og hvor den er aftagende, og identificere maximum og minimum.


Svar #2
19. marts 2015 af lilj (Slettet)

så y er voksende, aftagende og voksende igen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. marts 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Ja. Så der er lokalt maximum i -3 og lokalt minimum i +3.


Svar #4
19. marts 2015 af lilj (Slettet)

Okay super. :) Vil du så ikke hjælpe mig med denne opgave også?

https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1585308


Skriv et svar til: Differential regning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.