Matematik

Bevis for ubestemt integral!!

19. marts 2015 af TinTin1998 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg skal kunne forklare dette bevis, men har virkelig svært ved at finde hovede og hale i det. Håber der er en flink person, der vil kunne give en forklaring.

I=Intergraletegn (da jeg ikke kunne få det kopiret ind)  

Beviset lyder: Hvis funktionerne f(x) OG g(x) begge har en stamfunktion gælder:

(I f(x)dx+ I g(x))dx   =    I f(x)dx + I g(x)dx

Siger tak på forhånd.  


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

Måske ønske du at vise, at

        ∫ (f(x) + g(x)) dx = ∫ f(x) dx + ∫ g(x) dx

Vis, at venstresiden differentieret er lig med højresiden differentieret.

(∫ = integraltegn)

Man benytter, at en funktion H(x) er en stamfunktion til h(x) ⇔ H'(x) = h(x) .


Skriv et svar til: Bevis for ubestemt integral!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.