Matematik

Begyndelsesværdi

19. marts 2015 af IdaIdaIda1 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Godaften,

Jeg har en opgave, men er lidt i tvivl om, jeg har regnet korrekt.

Opgaven er vedhæftet, men mine svar står herunder:

a) 25

b) 16

c) 144

d) 96

e) 44

f) -4

Er det korrekt? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

Der er ikke noget vedhæftet.


Svar #2
19. marts 2015 af IdaIdaIda1 (Slettet)

Nåh, så prøver jeg igen.

Vedhæftet fil:blaaaa.png

Brugbart svar (0)

Svar #3
19. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

a) er korrekt , de øvrige er forkerte.


Svar #4
19. marts 2015 af IdaIdaIda1 (Slettet)

Guuud, virkelig?

Har De en formel jeg kan følge?


Brugbart svar (1)

Svar #5
19. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#4

blaaaa.png

I opgaverne, hvor man trækker en bestemt % b fra og får et resultat y, er begyndelsesværdien x bestemt ved

        x - (b/100)·x = y

dvs

        x = y / (1 - b/100)

I opgaverne, hvor man lægger en bestemt % b til og får et resultat y, er begyndelsesværdien x bestemt ved

        x + (b/100)·x = y

dvs.

        x = y / (1 + b/100)


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. marts 2015 af UG124 (Slettet)

t · (1 ± p) = b

t = tallet

p = den angivne procentdel

b = begyndelsesværdien

± ⇒ lægge til (+), trække fra (-)


Svar #7
19. marts 2015 af IdaIdaIda1 (Slettet)

#5

Okay - jeg prøver igen:

a) 25

b) 16,67

c) 150

d) 100

e) -100

f) 9,09

Har jeg fat i det denne gang?


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#7

Ja, det er helt korrekt.


Skriv et svar til: Begyndelsesværdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.