Matematik

matematik 1

20. marts 2015 af Karare - Niveau: C-niveau

Hej jeg forstår ikke hvad jeg skal med denne her opgave. 

To lige høje højhuse ligger i en indbyrdes afstand af 250m. Sigtelinjen fra foden af det ene højhus til toppen af det andet danner en vinkel på 17gr med vandret. Beregn husenes højde.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. marts 2015 af mathon

Tegn det for at få overblik:

                                              \tan(17^{\circ})=\frac{h}{250\; m} 


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. marts 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Du har at gøre med en retvinklet trekant, hvor du kender en vinkel samt den hosliggende katete. Du skal så finde den modstående katete.

Hvis vi kalder afstanden mellem husene L og deres højde H, så har du

tan(v) = H/L  <=>

H = L * tan(v)


Skriv et svar til: matematik 1

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.