Kemi

Sulfatbestemmelse

20. marts 2015 af Kemi1996 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, hvordan regner man denne opgave? :

131,4 mg stof opløses i ca. 50 ml vand. Derpå tilsættes overskud af en vandig opløsning af bariumchlorid, hvorved alt sulfat fældes som bariumsulfat:

Ba2+ + SO22- --> BaSO4 (s)

Det udfældede bariumsulfat frafiltreres, vaskes og tørres. Massen af bariumsulfat bestemmes derpå til 170,2 mg. Beregn stoffets molære masse på grundlag af sulfatanalysen.

Skal man bruge en stofmængde til noget her ?

På forhånd, tak 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2015 af Heptan

Ja, beregn stofmængden:

n=\frac{0,1702\ \textup{g}}{M(BaSO_4)}=7,293\cdot 10^{-4} \ \textup{mol}

Beregn herefter molarmassen med samme formel, men med m = 131,4 mg.


Skriv et svar til: Sulfatbestemmelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.