Matematik

Procent regning

22. marts 2015 af Emmaaaaaaa (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg sidder med en matematik opgave som jeg efterhånden har stirret mig fuldstændig blind på og forstår den simpelthen ikke.. Er der evt. nogle kloge hoveder som kan hjælpe? 

I en given periode stiger løningerne med 2% pr. halvår. Hvor mange procent er lønstigningerne på 3 år?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. marts 2015 af mathon

                

                   1+r_{3\, \aa r}=1{,}02^6

                   r_{3\, \aa r}=\frac{p_{\, 3\, \aa r}}{100}=1{,}02^6-1

                   p_{\, 3\, \aa r}=\left (1{,}02^6-1 \right )\cdot 100\%


Skriv et svar til: Procent regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.