Matematik

Trigonometri

22. marts 2015 af Manu0407 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Er der nogle der har mulighed for at hjælpe mig med den vedhæftet opgave? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. marts 2015 af Soeffi

Benyt at snoren, som gyngen hænger i, er hypotenuse i en retvinlet trekant, hvor den ene katete er 4 m, lav evt. en tegning.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. marts 2015 af SuneChr

Der var engang en græker, som hed Pythagora(s). Når han kedede sig, tegnede han retvinklede trekanter.


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. marts 2015 af mathon

              5\cdot \cos(v)=4

              \cos(v)=0{,}8

              y=5\cdot \sin(v)+1{,}3=5\cdot \sqrt{1-\cos^2(v)}+1{,}3=5\cdot \sqrt{1-0{,}8^2}+1{,}3

                               


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. marts 2015 af SuneChr

# 2
Samme Pythagora(s) opdagede triplen "3,4,5" .


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det vides slet ikke med sikkerhed, om Pythagoras beviste den sætning, der nu er tillagt hans navn; det vides faktisk heller ikke, om han overhovedet beskæftigede sig med matematik. Det vides, at sætningen var kendt af babylonierne og også i Indien før den tid, hvor man antager at Pythagoras levede.


Brugbart svar (1)

Svar #6
25. marts 2015 af SuneChr

# 5
Barnet tror på julemanden, - indtil det når en vis alder.
Studenten tror på Pythagoras, - indtil et vist semester er nået.


Svar #7
19. april 2015 af Manu0407 (Slettet)

Jeg forstår ikke hvordan jeg skal benytte snoren i forhold til denne opgave..


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#7

I stillingen hvor gyngen er i den højeste position tegner man en vandret linie gennem sædet. Den danner da en retvinklet trekant, hvor snoren er hypotenusen, og den ene katete er den vandrette længde 4 m . Længden af den lodrette katete findes da af Pythgoras til 3 m, der trækkes fra den samlede højde 6,3 m , hvorefter man finder sædets højde over jorden.


Brugbart svar (0)

Svar #9
19. april 2015 af Soeffi

.


Svar #10
19. april 2015 af Manu0407 (Slettet)

Jamen hvis jeg tegner en vandret linje gennem sædet så har danner det jo en trekant der ikke har noget af gøre med den side jeg skal finde? 


Brugbart svar (0)

Svar #11
19. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#10

Den har da lidt med det at gøre, som det også er forklaret i #8. Trækker man den lodrette katete fra den samlede højde på 6,3 m , finder man jo den søgte højde for sædet over jorden.


Brugbart svar (0)

Svar #12
19. april 2015 af UG124 (Slettet)

#5

Nogle antager faktisk, at kineserne allerede kendte til sætningen. 


Svar #13
19. april 2015 af Manu0407 (Slettet)

Fandt ud af det! 


Brugbart svar (0)

Svar #14
19. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#12

Hvad mener du med "allerede"? Du kan læse lidt om sætningens historie her

http://en.wikipedia.org/wiki/Pythagorean_theorem#History


Brugbart svar (0)

Svar #15
19. april 2015 af UG124 (Slettet)

#14

Havde kineserne ikke i forvejen kendskab til sætningen, nærmere sagt teorien, inden den blev fremført?


Brugbart svar (0)

Svar #16
19. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#15

Hvad mener du med "inden den blev fremført"? Forskellige kulturer og civilisationer har sikkert kendt visse aspekter af Pythagoras' sætning, eller kendt til at visse sidekombinationer frembringer en retvinklet trekant.


Brugbart svar (0)

Svar #17
19. april 2015 af UG124 (Slettet)

#16

Findes der ikke en skriftligt rapport om beviset for Pythagoras' sætning? Som du derefter direkte nævner, har "forskellelige kulturer og civilisationer sikkert kendt visse aspeter," som der svarer på mit spørgsmål, hvori kineserne var indblandet. 


Brugbart svar (0)

Svar #18
26. maj 2015 af Anar2 (Slettet)

Hvordan får i den lodrette katete til 3m. Hvis man benytter pytagoras og siger; 5^2+4^2 ??


Brugbart svar (0)

Svar #19
26. maj 2015 af Soeffi

Du har

(lodret katete)+ 42 = 5=>

(lodret katete)2 = 52 - 4= 9 =>

lodret katete = √9 = 3


Brugbart svar (0)

Svar #20
13. juli 2015 af Soeffi

CAS løsning...


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.