Matematik

Bestem værdimængden for f(x) = -3

23. marts 2015 af jeghedderjuliec (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg kan se, at der er tale om en sur parabel, fordi a er negativ, altså må toppunktet være parablens maksimum, og derfor gå fra dette toppunkt til minus uendelig. Men for at bestemme værdimængden må jeg jo kende toppunktet, og hvordan regner jeg det ud, når jeg ikke har flere oplysninger? Jeg skal anvende toppunktsformlen.
Forklar gerne på meget pædagogisk vis :)
Mvh. Julie og på forhånd tak!


Svar #1
23. marts 2015 af jeghedderjuliec (Slettet)

NÅH nej.. a må jo være 0, og c=-3.

Hvis jeg anvender de informationer og udregner diskriminanten får jeg at d=12, er det rigtigt?


Svar #2
23. marts 2015 af jeghedderjuliec (Slettet)

Hmm. Jeg må vist være træt. f(x)--3 må jo bare være en lodret linje, der løber gennem -3 på x-aksen. Godmorgen - og undskyld, hvis jeg har taget nogens tid ;)


Skriv et svar til: Bestem værdimængden for f(x) = -3

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.