Matematik

Hjælp til mat?!

24. marts 2015 af yasminadem (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :)

Har virkelig brug for hjælp til opg. 12 og 14b på vedhæftede doc. 

Håber derfor virkelig, at der én der lige kan hjælpe mig igennem :)

Vedhæftet fil: 1r sæt 14.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
24. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

Opg 12. a) Beregn T(1)

              b) Løs ligningen T(t) = 30 .

Opg 14b) a) Opgave med eksponentielt aftagende funktion givet ved to punkter.

                b) Samme sæt punkter, men med en lineær funktion.


Svar #2
24. marts 2015 af yasminadem (Slettet)

1000 TAK! Du har virkelig reddet mig! Giver så meget mening :D


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

(På opfordring)

I Opg 12 b) er funktionen

        T(t) = 21 + 59 · e-1,066·t

hvor t er tiden målt i timer, og T er temperaturen målt i C. Man skal løse ligningen T(t) = 30 , dvs

        21 + 59 · e-1,066·t = 30

eller

        59 · e-1,066·t = 30 - 21 = 9

og dermed

         e-1,066·t = 9/59

Man tager ln() på hver side og får

        -1,066·t = ln(9/59)

og endelig

        t = -ln(9/59)/1,066 .


Svar #4
24. marts 2015 af yasminadem (Slettet)

Tak! :D

Vi har næsten lige lært om emnet, så det er derfor helt nyt og jeg er derfor ikke helt god til det :P :)

Men igen, tusind tak for hjælpen!!! :D


Brugbart svar (1)

Svar #5
24. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#4

Man benytter, at ln(x) og ex er hinandens omvendte funktioner, specielt, at

        ln(ex) = x .


Svar #6
24. marts 2015 af yasminadem (Slettet)

Okay, tak igen :)

Vi arbejder på n-spire, der er vist en lille lommeregner, der lagde jeg mærke til det ;)


Skriv et svar til: Hjælp til mat?!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.