Kemi

afstem reaktionsligning.

25. marts 2015 af Naglfar (Slettet) - Niveau: C-niveau

Opskriv reaktionsligningen og afstem den - forklar, hvordan du finder ud af det.
NaCl + AgNO3 → AgCl(s) + NaNO3 (aq)

-Hvad er der jeg ikke kan finde ud af?! 

Næste Spørgsmål

Til reaktionen skal du bruge 10 g NaCl.
Beregn molarmassen for NaCl, og hvor mange mol NaCl har du så?


Na= 22,98 + Cl = 35,45 = 58,43 g/mol. → 10/58,43g/mol = 0,17114496 mol.

Spg. 3.

Nu skal du brude de tal, som står foran stofferne i din reaktionsligning (koefficienterne):
Hvor mange mol AgNO3 skal du bruge?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2015 af Heptan

NaCl + AgNO3 → AgCl(s) + NaNO3 (aq)

Du mangler at angive fasetilstande for reaktanterne. 


Skriv et svar til: afstem reaktionsligning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.