Matematik

Hvordan er har de fået dette resultat... hjælp haster ...

25. marts 2015 af annahansen2 (Slettet) - Niveau: C-niveau

På vedhæftet billede ses bølgelængden i den sidste box på skemaet, hvordan er det lykkedes dem at få 484? 

Jeg ved at man skal benytte formlen: Lambda = d * sin (v). Men er der nogle, der kan sætte tal ind i formlen? 

Jeg sidder selv med noget lignende, så vil prøve med mine egne beregninger, vil lige se et eksempel først. 

På forhånd mange tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. marts 2015 af F5 (Slettet)

Formlen er angivet i teksten og gitterkonstanten d er angivet til 600 linjer/mm. Du får ligledes afbøjningsvinklen v i tabellen.

1mm = 10^6nm


Svar #2
25. marts 2015 af annahansen2 (Slettet)

Det er jeg godt klar over. det vare mere gitterkonstanten, hvordan den skulle skrives ind i formlen. 

Jeg forstår ikke hvad du mener med 6,E-4..?


Svar #3
25. marts 2015 af annahansen2 (Slettet)

1/6^-4*sin (16.873) =376

Har forsøgt mange gange ved ikke, hvorfor jeg ikke får resultatet 483,752?


Brugbart svar (1)

Svar #4
25. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det skal jo ikke være 1/6-4 som er det samme som 64 = 1296 .

Det skal være 1/(600) mm = 1/(600000000) nm = (1/6)·10-8 nm


Brugbart svar (1)

Svar #5
25. marts 2015 af F5 (Slettet)

Der står at der er 600000 linjer pr. m dvs. gitterkonstanten er: for hver 1m er der altså 600000 linjer.

1m = 10^9 nm, dvs.:  for hver 1nm er der altså 0,006 linjer.

E betyder *10^x og bruges ofte på lommeregnere og matematikprogrammer.

F.eks.:

el.: 

Det skal skrives ind med parentes for at få de rigtige svar: 


Skriv et svar til: Hvordan er har de fået dette resultat... hjælp haster ...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.