Matematik

Optimering

26. marts 2015 af hamdenflott (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har lidt problemer med at eftervise funktionen. 

Jeg har forsøgt at opstille to ligninger, hvor jeg har L*B*H og så overfladearealet, men dog uden held.

Vedhæftet fil: Unavngivet.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. marts 2015 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

Der er 3 kasser, hver med sidelængderne (2 - x) , (2 - x) og x, og 2 terninger, hver med sidelængden x . bestem nu det samlede rumfang af de 3 kasser og 2 terninger.


Svar #3
26. marts 2015 af hamdenflott (Slettet)

Vil den rumfanget for de 3 kasser hedde:
 

4*(x-2)^2*x*3=12*x*(x-2)^2

Jeg ganger med fire pga. vi har fire sider og 3 gange stålplader?


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. marts 2015 af Andersen11 (Slettet)

#3

Jeg beklager en fejl i #2. Hver kasse har siderne (2 - 2x), (2 - 2x) og x. En kasse har altså siderne (2 - 2x) ,
(2 - 2x) og x, så rumfanget af 1 kasse er (2 - 2x)·(2 - 2x)·x = 4·(1-x)2·x . Rumfanget af 3 kasser er så

        Vkasser = 3·4·(1-x)2·x = 12x·(x2 - 2x + 1) = 12x3 - 24x2 + 12x

Dertil skal så lægges de to terningers rumfang.


Svar #5
26. marts 2015 af hamdenflott (Slettet)

Fedt, jeg har den nu :)


Skriv et svar til: Optimering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.