Matematik
Sandsynlighed
30. marts 2015 af
MarthaUT (Slettet)
-
Niveau: 9. klasse
Hej, jeg er gået helt sort, jeg står med en opgave som lyder:
Anna og Jonathan er lige dygtige til backgammon, fordi de vinder cirka lige mange spil hver. Anna og Jonathan har aftalt, at spille tre spil backgammon.
Hvor stor er sandsynligheden for, at Anna vinder alle tre spil?
Svar #1
30. marts 2015 af hstreg (Slettet)
Hvis Anne og Jonathan er lige gode til backgammon, så er sandsynligheden for at Anna vinder over Jonathan i ét spil backgammon 0.5 (eller 50%).
Da udfaldet af hvert af de tre spil backgammon er uafhængigt af hinanden, gælder det at sandsynligheden for Anne vinder over Jonathan i samtlige tre spil 0.5^3 = 0.125 =12.5 % (produktet af sansynligheden for at Anne vinder ét spil).
Da udfaldet af hvert af de tre spil backgammon er uafhængigt af hinanden, gælder det at sandsynligheden for Anne vinder over Jonathan i samtlige tre spil 0.5^3 = 0.125 =12.5 % (produktet af sansynligheden for at Anne vinder ét spil).
Skriv et svar til: Sandsynlighed
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
