Kemi

Formelmasser? Hjælp!

31. marts 2015 af Anna8587 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan beregner man formelmasser? Er der nogle der kan give et eksempel?


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. marts 2015 af Anar2 (Slettet)

Hvis du f.eks. har vand, altså H2O- så kan du i den periodiske system (se din bog, kemi bog) se atommasserne for H og O. 

Du ved, at ét vandmolekyle er sammensat af to hydrogenatomer og ét oxygenatom dvs. 2H og 1 O, derved kan du af den periodsike system se, at atommassen for H er =1,008, mens den for O er = 16,00. Derved kan du beregne formelmassen således: 

2*H+O  = 2*1,008u+16,00u = 18,016u

Hermed er formelmassen for vand bestemt til 18,016u

Jeg håber du forstår det her ellers kan jeg give flere eksempler. 


Svar #2
01. april 2015 af Anna8587 (Slettet)

#1

Jeg tror jeg har forstået det. Så hvis jeg har H2SO4 så siger jeg 

2 * 1,008u + 32,07u + 4 * 16,00u = 98,086 u 

Altså vil det sige, at formelmassen for svolvsyring er bestemt til 98,086 u?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. april 2015 af Heptan

#2 Ja, men den hedder svovlsyre.

Svovlsyrling har formlen H2SO3.


Skriv et svar til: Formelmasser? Hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.