Kemi

elektrokemi.

01. april 2015 af christianper (Slettet) - Niveau: A-niveau

For det galvaniske element: Pt(s) | MnO4 (0,200 M), Mn2+ (0,100 M), H+ (1,00 M) || Fe2+ (0,030 M) Fe(s) er de indgående elektrodeprocesser:        

8 H+ + MnO4  +  5 e–  → Mn2+ + 4 H2O  E0 =   1,507 V             

Fe2+  +  2 e–  →  Fe(s)                              E0 = 0,447 V

Ved 25 C er (RT/F)ln 10 = 0,0592 V. Beregn elementets elektromotoriske kraft.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. april 2015 af Heptan

Beregn første standardcellepotentialet, brug derefter Nerns't ligning til at beregne EMK.


Skriv et svar til: elektrokemi.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.