Kemi

Elektrokemi- ligevægtskonstanten

03. april 2015 af ghdfir (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har brug for hjælp med c'eren i den vedhæftede opgave. 

Vedhæftet fil: Elektrokemi.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. april 2015 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. april 2015 af Heptan

Udnyt at reaktionen er en sum af to halvreaktioner.

Svar #3
06. april 2015 af ghdfir (Slettet)

Hvis jeg regner med, at -1.26 V er E0 for min højre reaktion og E0 for den venstre som som jeg regnede i A er E0 for min venstre reaktion, så har jeg:

0=(-1.27-Ev)-0.0592/2*log(K) og så skal jeg bare isolere K?


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. april 2015 af Heptan

Nej, du skal have fat i halvreaktionerne hvor zinkionen bliver reduceret til metallisk zink, og halvreaktionen hvor zink og cyanid danner et kompleks.


Svar #5
07. april 2015 af ghdfir (Slettet)

For halvreaktionen hvor zinkionen bliver reduceret til metallisk zink er standardelektrodepotentialet -0,762 V. Og for reaktionen hvor zink og cyanid danner kompleks er -1,26 V. 

Er det så: 0=-1,26V-(-0,762 V)-0.0592/2*log(K) ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. april 2015 af Heptan

Nej omvendt, det er zinkionen der bliver reduceret


Svar #7
07. april 2015 af ghdfir (Slettet)

Er det så 0=-0,762 V-(-1,26V)-0.0592 V/2*log(K)?


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. april 2015 af Heptan

Ja


Skriv et svar til: Elektrokemi- ligevægtskonstanten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.