Matematik

sandsynlighedsregning

05. april 2015 af Unihaj (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Nogle der kan hjælpe mig med denne opgave. (vedhæftet som billed) 

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. april 2015 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. april 2015 af Soeffi

Til 1) vil jeg sige p=½.
15 dage regner det. 10 af de dage (2/3) er forudsigelsen dagen før, at det vil regne. Andre 15 dage er det tørvejr. De 5 af disse dage er forudsigelsen dagen før, at det vil regne. I alt forudsiges regn 15 gange på en måned eller halvdelen af dagene.


Svar #3
05. april 2015 af Unihaj (Slettet)

okay, tak! Det giver mening!! :) 


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. april 2015 af Soeffi

Du kan også sige:

P(Regn forudsiges i juni) = P(Regn i juni)·P(Rigtig forudsigelse) + P(Tørvejr i juni)·P(Forkert forudsigelse).


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. april 2015 af Soeffi

Angående 2:

P(ikke paraply med|det regner) = P(ikke paraply med|der loves regn)·P(det regner|der loves regn) + P(ikke paraply med|der loves solskin)·P(det regner|der loves solskin) = 

0·0,5 + 0,67·0,33 = 0,22


Skriv et svar til: sandsynlighedsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.