Matematik

Approksimation

05. april 2015 af Haxxeren - Niveau: Universitet/Videregående

Hej,

Hvordan kan man se, om følgende approksimation er rigtig ud over at sætte ε = 0?
 

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. april 2015 af peter lind

Foretag en taylorrækkeudvikling for ε til første orden


Svar #2
05. april 2015 af Haxxeren

#1

Hvad mener du med "for ε"?

Jeg ved, at:

√(1 + x) ≈ 1 + (1/2)x

Er vi ude i det her?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, men det er kun ε der betragtes som lille. Man har da

        √(1 + (ρ+ε)2) = √(1+ρ2 + 2ρε + ε2) = √(1+ρ2) √(1 + (2ρε + ε2)/(1+ρ2))

                              ≈ √(1+ρ2) · (1 + (1/2)·(2ρε + ε2)/(1+ρ2))

                              = √(1+ρ2)  + (1/2))·(2ρε + ε2)/√(1+ρ2)

                              ≈ √(1+ρ2)  + ρε/√(1+ρ2)

Fratrækker man så √(1+ρ2) får man den ønskede tilnærmelse.


Brugbart svar (1)

Svar #4
05. april 2015 af peter lind

Den sidste giver en tilnærmelse, men ikke den der spørges efter.

Lad f(ε) være det første led i udtrykket til venstre Der gælder så at

f(ε) ≈ f(0) + f'(0)*ε

Udregner du det bliver det sidste led den tilnærmelse, der spørges efter


Svar #5
05. april 2015 af Haxxeren

#3

Hvad laver du i din første tilnærmelse?

#4

Ok, tak.


Brugbart svar (1)

Svar #6
05. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#5

Man sætter (1+ρ2) uden for kvadratroden så man kan benytte √(1+δ) ≈ 1 + (1/2)δ for |δ| << 1. Her er

        δ = 2ρε + ε2


Svar #7
05. april 2015 af Haxxeren

#6

Ok, tak.


Svar #8
05. april 2015 af Haxxeren

Hvorfor er det egentlig vigtigt, at man skriver, at ρ ≠ 0 og at ε → 0 i #0?


Brugbart svar (1)

Svar #9
05. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#8

Hvis ρ = 0 , er der ikke noget led af 1. orden i ε .


Svar #10
06. april 2015 af Haxxeren

#9

Ja, ok. Tak.


Skriv et svar til: Approksimation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.