Kemi

Titrering

05. april 2015 af Arccossintan (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Når man titrerer HCl med NaOH, så er blandingsforholdet vel 1:1 ikke?

Hvad er blandingsforholdet, når man titrerer:

Demineraliseret vand med HCl?

Eddikesyre og Natriumacetat med Natriumhydroxid?

Mvh. Emil


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. april 2015 af Heptan

HCl og NaOH reagerer i forholdet 1:1 ja. Så for at nå ækvivalenspunktet er blandingsforholdet 1:1 (stofmængde). Bemærk at blandingsforholdet mht. volumen ofte er anderledes. Fx kræver en 1 M HCl opløsning og en 2 M NaOH et blandingsforhold på 2:1 respektivt.

Demineraliseret vand har typisk en pH-værdi på 4,5 - 5, men kan variere, dvs. blandingsforholdet vil være forskelligt.


Svar #2
05. april 2015 af Arccossintan (Slettet)

Tak for svaret! Så det er denne her formel, jeg skal anvende ikke?:

Vsyre * csyre = Vbase * cbase


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. april 2015 af Heptan

Ja, så længe de er i forholdet 1:1


Svar #4
05. april 2015 af Arccossintan (Slettet)

Men hvordan skal jeg så udregne koncentrationen af base i det demineraliserede vand? I det forsøg jeg skal analysere, var vandets pH 7,01.


Svar #5
05. april 2015 af Arccossintan (Slettet)

Så hvis 20 ml HCl er blevet titreret med 10 ml NaOH, så er blandingsforholdet vel 1:2?


Brugbart svar (1)

Svar #6
05. april 2015 af mathon

Stofmængdeforholdet er sjældent identisk med volumenforholdet.


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. april 2015 af mathon

#4

     ved 25°C:
                               pH = 14 + log([OH-])

                               log([OH-]) = pH-14

                               [OH-] = 10pH-14

        

                              


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. april 2015 af Heptan

#5

Så hvis 20 ml HCl er blevet titreret med 10 ml NaOH, så er blandingsforholdet vel 1:2?

Hmm, ja, jeg ville sige 2:1 men det er vel hip som hap

Se også https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1590206


Skriv et svar til: Titrering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.