Kemi

stofanalyse

05. april 2015 af chokolokolo (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg har brug for hjælp med den vedhæftede opgave

Vedhæftet fil: analyse.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2015 af Heptan

Beskriv så præcist som muligt hvad du har problemer med. Gør rede for hvad du ved, og hvad du ikke ved. På den måde undgår du, at lektiehjælperen bruger tid på at forklare ting, som du i forvejen er bekendt med. Dette illustrerer også, at du har tænkt over opgaven, hvilket ofte giver hurtigere og bedre svar.


Svar #2
06. april 2015 af chokolokolo (Slettet)

Jeg har regnet dem begge ud, men kan ikke få det samme svar som facit.

I a) Vi har 5,28 mg Ni per liter, dvs. Vi har 52.8 mg i de 100 mL som vi har til at starte med. Denne masse har jeg brugt til at beregne stofmængden af nikkel: n=m/M => n=(52.8*10^-3 g)/58.59 g/mol=0.0009012. Denne stofmængde har jeg brugt til at beregne molarmassen M=m/n => M=0,1047 g/0.0009012=116.18 g/mol. Dette er dog ikke hvad der står i facit. Og jeg kan ikke se, hvad jeg har gjort forkert.


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. april 2015 af Heptan

Det er næsten korrekt, men bemærk at opløsning er fortyndet, dvs. opløsningerne har ikke samme koncentration. Det nemmeste er at beregne stofmængden af 5,28 mg nikkel, og gange med fortyndingsfaktoren som var 5 ... fordi der blev udtaget 20,00 mL ud af 100,0 mL, dvs. der er kun udtaget en femtedel af stofmængden.

M=\frac{m}{n}=\frac{0,1047 g}{\left(5\cdot\frac{5,28\cdot 10^{-3} g}{58,69\frac{g}{mol}}\right) }= 233\cdot g\cdot mol^{-1}

Desuden har de lavet en tastefejl ... molarmassen for nikkel er 58,69 g/mol.


Skriv et svar til: stofanalyse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.