Matematik

diff.ligninger

06. april 2015 af Sneharusha (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogle, som gerne vil hjælpe med denne opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

a) Indsæt den givne funktion i differentialligningen.

c) Benyt differentialligningen til at beregne ændringen, hvor y = 552, og t = 1 .


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. april 2015 af peter lind

a) gør prøve d.v.s. find y'(t) og vis at det giver samme resultat som hvis du indsatte y(t) på højre side

c) find y'(1)


Svar #3
07. april 2015 af Sneharusha (Slettet)

Hvordan løses a'eren?


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. april 2015 af mathon

a)
           Hvis
                                              y(t)=960\left ( e^{-0,3t} -e^{-1,8t}\right ) er en løsning til
           differentialligningen
           skal gælde:
                                              \frac{\mathrm{d} y}{\mathrm{d} t}=1440\cdot e^{-1,8\cdot t}-0,3\cdot y

                                              \frac{\mathrm{d} y}{\mathrm{d} t}=1440\cdot e^{-1,8\cdot t}-0,3\cdot (960(e^{-0,3\cdot t}-e^{-1,8\cdot t}))

                                              \frac{\mathrm{d} y}{\mathrm{d} t}=1728\cdot e^{-1,8\cdot t}-288\cdot e^{-0,3\cdot t}

               

hvilket undersøges om er tilfældet:

                                              y{\, }'(t)=960\left ( -0,3\cdot e^{-0,3\cdot t}-(-1,8)\cdot e^{-1,8t} \right )

                                              y{\, }'(t)=1728\cdot e^{-1,8\cdot t}-288\cdot e^{-0,3\cdot t}

                       
       


Skriv et svar til: diff.ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.