Matematik

Hælp

08. april 2015 af Juliemus00 (Slettet) - Niveau: 9. klasse
Hej jeg har en matematik opgave, som jeg ikke kan lave.
En der vil hjælpe tak på forhånd.


Afstand til en bygning


Bygningen er 100 meter høj, vinklen op til toppen er 55 grader ( målt fra jorden)
Hvor langt er der hen til bygningen


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

Bygningens højde er katete i en retvinklet trekant, hvis anden katete er afstanden til bygningen. Benyt udtrykket for tangens til en vinkel i en retvinklet trekant.

        tan(A) = a/b

Man kender kateten a og vinkel A.


Svar #2
08. april 2015 af Juliemus00 (Slettet)

Tan 55 gange 100 = 5,67


Er det rigtigt ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
08. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, det er ikke rigtigt regnet ud, og det har heller ikke noget med løsningen af opgaven at gøre.

Man kender kateten a = 100 m og vinklen A = 55º og man skal så bestemme kateten b:

        b = a / tan(A) = 100 / tan(55º) = 100 / 1,428148 = ...


Svar #4
08. april 2015 af Juliemus00 (Slettet)

Når ahah tak :-D

Skriv et svar til: Hælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.