Matematik

Bevis for a i lineære funktioner

09. april 2015 af Jaco123 - Niveau: C-niveau

Hej
Jeg står og er ved at bevise a i lineære funktioner og er nu fået til skridtet, hvor jeg går fra a*x2-a*x1 til a*(x2-x1), hvilket er et hop som jeg slet ikke forstår...
Er der mon et dejligt menneske, der hvilke give en forklaring på dette sprig?
På forhånd tak :)


Svar #1
09. april 2015 af Jaco123

*nået
*vil 
*spring

Ups, det gik lidt hurtigt i farten


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. april 2015 af SuneChr

Man skal vise

\frac{f(x_{0}+h)-f(x_{0})}{h}\rightarrow a\: \: \: for\: h\rightarrow 0
f (x0) = ax0 + b
f (x0 + h) = a(x0 + h) + b
f (x0 + h) - f(x0) = a(x0 + h) + b - (ax0 + b)
Gang parenteserne ud, reducér og dividér med h.
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#0

Der er tale om at sætte den fælles faktor a uden for en parentes:

        a·x2 - a·x1 = a·(x2 - x1)


Svar #4
09. april 2015 af Jaco123

Tak


Skriv et svar til: Bevis for a i lineære funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.