Kemi

enantiomere

09. april 2015 af Mortenkat (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Nogle der kan hjælpe med denne opgave, gerne begrund svaret


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. april 2015 af Soeffi

Indsætter billede.


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. april 2015 af Heptan

Prøv at finde forbindelsen med to chiralcentre. Denne forbindelse har nemlig 4 stereoisomere, og de er indbyrdes enantiomere og diastereomere.


Svar #3
15. april 2015 af Mortenkat (Slettet)

det må være det første stof ik ? da der to carbon atomer (chiralcentre) ? men er lidt lost med de 4 stereoisomere


Brugbart svar (1)

Svar #4
15. april 2015 af Heptan

Korrekt.

Generelt har et stof med x antal chirale centre (som ikke har mesoformer) 2x antal enantiomere/diastereomere.

For to chirale centre fås altså 22 = 2 · 2 = 4

For seks chirale centre fås 26 = 64

etc.


Svar #5
15. april 2015 af Mortenkat (Slettet)

Jeg takker igen!! :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. april 2015 af Soeffi

#3

det må være det første stof ik ? da der to carbon atomer (chiralcentre) ? men er lidt lost med de 4 stereoisomere

Hvad med stof nummer to?


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. april 2015 af Heptan

#6

Upsedasse ja, stof 2 er det rigtige svar.

Stof 1 har kun ét chiralt center.


Skriv et svar til: enantiomere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.