Matematik

Potenssammenhænge

11. april 2015 af selmalyn (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg skal give en forklaring på hvorfor der er en potenssammenhæng mellem T og L i formlen for pendulers svingningstid:

T=2π/√g*√L

g=tyndgeaccelerationen (9,82m/s^2)

L=pendulets længde

T=svingningstiden

Er der nogen der kan hjælpe? Mange tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. april 2015 af mathon

                    T=\frac{2\pi }{g^{\frac{1}{2}}}\cdot L^{\mathbf{\color{Red} \frac{1}{2}}}

                    T=\left ( 2,00505\; s\cdot m^{-\frac{1}{2}} \right )\cdot L^{\frac{1}{2}}


Skriv et svar til: Potenssammenhænge

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.