Matematik

Reducering!!

11. april 2015 af Caro2003 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg har altid haft svært ved reduering...

og nu har jeg fundet en masse reducerings opgaver i min aflevering.. 

Her er en af dem:

3(x-2y)-2(3x-y)

Hvordan reduceres denne? håber nogle vil hjælpe <3


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. april 2015 af peter lind

gang ind i parenteserne


Svar #2
11. april 2015 af Caro2003 (Slettet)

altså sådan her?

3(x-2y)-2(3x-y)

3x-6y-6x+2y

-3x-4y


Svar #3
11. april 2015 af Caro2003 (Slettet)

og den næste:

(2a+3b)^2-(2a^2+8ab)

4a?9b-4a-8ab

9b-8ab


Brugbart svar (1)

Svar #4
11. april 2015 af UG124 (Slettet)

#2

Ja


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. april 2015 af peter lind

#2 du kan jo  godt

#3 Kan vi ikke få en ordentlig forklating


Svar #6
11. april 2015 af Caro2003 (Slettet)

Hvad mener du med forklaring :-)


Svar #7
11. april 2015 af Caro2003 (Slettet)

ender den anden da ikke med at hedde 9b-8ab?? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. april 2015 af peter lind

Jeg aner ikke hvad du mener med 4a?9b-4a-8ab for ikke at tale om hvordan du har fået det


Svar #9
11. april 2015 af Caro2003 (Slettet)

hvordan reducerer man så (2a+3b)^2-(2a^2+8ab)

og ? skulle havde været et +.....

Men vil du ikke nok hjælpe :-)


Brugbart svar (0)

Svar #10
11. april 2015 af peter lind

Brug reglen om kvadratet på en toleddet størrelse på den første parentes. Ophæv den sidste parentes


Brugbart svar (0)

Svar #11
11. april 2015 af Soeffi

#3

(2a+3b)^2

(2a)2 + 2(2a)(3b) + (3b)= 4a2 + 2(2·3)(ab) + 9b= 4a2 + 12·ab + 9b2.

(2a+3b)^2-(2a^2+8ab)

4a2 + 12·ab + 9b- (2a^2+8ab) = 4a2 + 12·ab + 9b2 - 2a- 8ab = 2a2 + 4ab + 9b2


Skriv et svar til: Reducering!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.