Matematik
Integrabilitet
11. april 2015 af
AskTheAfghan
-
Niveau: Universitet/Videregående
Er der en enklere måde at vise, at f(x,y) = e-x - e-y for (x, y) ∈ [0,∞)×[0,∞), ikke er integrabelt?
Først er |f(x, y)| = f(x, y) for alle (x, y) ∈ [0,∞)×[0,∞),
så må G(x):= ∫0n f(x, y) dy = ne-x - (en - 1)en. Da limx→∞G(x) = ∞,
så må ∫0m∫0n |f(x, y)| dy dx → ∞ for n,m gående mod ∞.
Skriv et svar til: Integrabilitet
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
