Kemi

Oxidationstal?

12. april 2015 af Chamo22 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Gør rede for. hvordan man tildele de enkelte atomer oxidationstal for:

1. SO32- =

2. NH4=

3. Cr2O72-

4. Zn = 0 (?)

5. MnO4= +7 og -2 (?)


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. april 2015 af mathon

1.
             \overset{\mathbf{\color{Red} +4}}{S}{\overset{\mathbf{\color{Blue} -2}}{O}_{3}}^{2-}

Oxidations tallet for O i kemisk forbindelse er -2.
S skal tildeles et oxidationstal x, så ladningen udadtil er -2,
hvilket giver ligningen:

                                         x+3\cdot (-2)=-2
                                         x-6=-2

                                         x=-2+6=4


Svar #2
12. april 2015 af Chamo22 (Slettet)

Er det her så rigtigt?

NH4+ = +1 og +4

3. Cr2O72- = ?

4. Zn = 0 

5. MnO4- = +7 og -2 


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. april 2015 af mathon

2.
             \overset{\mathbf{\color{Red} -3}}{N}{\overset{\mathbf{\color{Blue} +1}}{H}_{4}}^{+}


Skriv et svar til: Oxidationstal?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.