Kemi

Hjælp til molopgave

12. april 2015 af Henry1505 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej!

Jeg vil blot tjekke, om jeg har lavet denne opgave korrekt:

Du har 200ml af en opløsning med en ukendt koncentration af natrium ioner. Du titrerer med 0.1 M Cl- opløsning. Du bruger 15 ml chlorid opløsning. Hvor mange mol Cl- bruger du? I hvilket forhold reagere Na+ og Cl-. Hvad er koncentrationen af Na+ opløsningen?

Da har jeg sagt:

0,015L*0,1mol = 0,0015 mol

Forholdet er 1:1

Det vil sige 0,0015/0,2 = 0,0075 --> dette er koncentrationen af Na+

Er jeg helt galt på den?

På forhånd mange tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. april 2015 af Heptan

0,015L*0,1 M = 0,0015 mol

Husk desuden enhed på koncentrationen, dvs. 0,0075 M. Ellers helt korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. april 2015 af Soeffi

#0

Du har 200ml af en opløsning med en ukendt koncentration af natrium ioner. Du titrerer med 0.1 M Cl- opløsning. Du bruger 15 ml chlorid opløsning. Hvor mange mol Cl- bruger du? I hvilket forhold reagere Na+ og Cl-. Hvad er koncentrationen af Na+ opløsningen?

Du titrerer ikke Na+ med Cl-. Du mener vel NaOH titreres med HCl?!


Skriv et svar til: Hjælp til molopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.