Matematik

Potensligning

13. april 2015 af Siffums (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hejsa

Jeg er ved at få grå hår af denne ligning. Er der nogen som vil hjælpe mig ? :)

4*X = 3*X0,1


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. april 2015 af peter lind

Divider ligningen med 4

divider ligningen med x0,1 og brug potensreglerne


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. april 2015 af Drunkmunky (Slettet)

Du har, at

4\cdot X=3\cdot X^{0,1} \ \Leftrightarrow \ \frac{4}{3}=X^{0,1-1} \ \Leftrightarrow \log\left(\frac{4}{3}\right)=0,9\cdot\log\left(X\right) \ \Leftrightarrow \ 10^{\frac{ \log\left(\frac{4}{3}\right)}{0,9}}=X


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. april 2015 af mathon

                      4x=3\cdot x^{0,1}

                      \frac{x}{x^{0,1}}=\frac{3}{4}

                      x^{0,9}=\frac{3}{4}

                      x=\left (\frac{3}{4} \right )^{\frac{1}{0,9}}


Svar #4
13. april 2015 af Siffums (Slettet)

Tusind tak <3


Skriv et svar til: Potensligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.