Matematik

Andengradsligning!

13. april 2015 af helppppp (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej, jeg har brug for noget hjælp til nogle andengradsligninger!
Er der en der kan fortælle mig hvordan denne andengradsligning skal regnes ud? 

y=x^2-4x-5

Prøver at finde diskriminant og nulpunkter lige nu, men er ikke sikker på jeg har gjort det rigtigt :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. april 2015 af PeterValberg

Eventuelle rødder (skæring med x-aksen) for parablen y = ax2 + bx + c 
kan bestemmes som:

x=\frac{-b\pm\sqrt{b^2-4ac}}{2a}

i dit tilfælde er:

a = 1
b = -4
c = -5

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. april 2015 af PeterValberg

...men er ikke sikker på jeg har gjort det rigtigt...

btw, - hvis vi skal vurdere, om du har gjort det rigtigt,
så er du nødt til at vise os, hvad det er, du har gjort :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. april 2015 af Denforvirredebille (Slettet)

Diskriminanten findes ved formlen:

d=b^2-4ac

Derfra kan du finde rødderne:

Det gælder for d:

d<0 er der ingen rødder

 d=0 er der en rod og formlen skrives -b/2a

Håber det kan bruges :D

d>0 er derto rødder og formlen  skrives: ((-b)*√d)/2a


Svar #4
13. april 2015 af helppppp (Slettet)

Mange tak for hjælpen - det kan i hvert fald bruges! :-)

Har lige endnu et sprøgsmål:

Når jeg regner rødderne ud, står der jo -b først, så hvis b allerede er et minustal, som i mit tilfælde, hvor b=-4, bliver det så til plus?


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. april 2015 af mette48 (Slettet)

Hvorfor sætter du ikke a, b og c ind i løsningsformlen, som står øverst i #1?


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. april 2015 af PeterValberg

#4 Ja, -(-4) = 4

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Andengradsligning!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.