Kemi

malakit

14. april 2015 af heartgaza (Slettet) - Niveau: B-niveau

Malakit er en mineral der indeholder en kobberforbindelse, hvor hver formelenhed indeholder 2 negative ioner.

a) find formlen for malakit i databogen og bestem masseprocenten af kobber i rent malakit

hjælp? :(


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. april 2015 af mathon

         malakit:  Cu2(OH)2CO3


Svar #2
14. april 2015 af heartgaza (Slettet)

#1

         malakit:  Cu2(OH)2CO3

hvordan bestemmer jeg så masseprocenten?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. april 2015 af mathon

M(malakit)=221,11558\; \frac{g}{mol}

masseprocent af Cu:
                                         \frac{2\cdot \left (63{,}546\; g \right )}{2,2111558\: \frac{g}{\%}}=57,5\%


Skriv et svar til: malakit

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.