Matematik

Matematik - geometri

14. april 2015 af SofieStjern (Slettet) - Niveau: C-niveau

.

Vedhæftet fil: Geometriprojekt.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

Hvad har du af problemer med disse opgaver? Det er et længere projektarbejde med forskellige opgaver.


Svar #2
17. april 2015 af SofieStjern (Slettet)

Har problemer med opg. 1 og 3 


Svar #3
17. april 2015 af SofieStjern (Slettet)

Har regnet opg. 1 ud og fik det til 129. Opg. 3 har jeg også regnet ud, men er i tvivl om mine udregninger og resultat er rigtigt


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#3

Du må jo så forklare, hvad du har gjort.


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det er da muligt, at det er korrekt. Prøv at forklare din fremgangsmåde.


Svar #6
17. april 2015 af SofieStjern (Slettet)

Først finder jeg alle vinklerne i trekant ACH og derefter i trekant ABC. Derefter regner jeg siden b ud i trekant ABC. 

b/Sin(43,5)=20/Sin(7,3) 

b= 108 

Og derefter skal jeg beregne klippens højde AH, hvor jeg bruger tan. 

tan(50,8)=108/hos


Svar #7
17. april 2015 af SofieStjern (Slettet)

Det er opgave 3. Og AH giver 88,1 


Brugbart svar (0)

Svar #8
17. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#7

En fremgangsmåde er forklaret i det vedlagte. Man har jo

        tan(90º-39,2º) = cot(39,2º) = |CH| / |AH| , hvorfor

        tan(39,2º) = |AH| / |CH|

og

        tan(90º-46,5º) = cot(46,5º) = |CH| / (|AH| + |AB|) , hvorfor

        tan(46,5º) = (|AH| + |AB|) / |CH|

hvoraf man får

        tan(46,5º) / tan(39,2º) = (|AH| + |AB|) / |AH| = 1 + |AB|/|AH|

og dermed

        |AB| / |AH| = tan(46,5º) / tan(39,2º) - 1

og dermed

        |AH| = |AB| · tan(39,2º) / (tan(46,5º) - tan(39,2)) = 68,48 m


Svar #9
20. april 2015 af SofieStjern (Slettet)

Tak for hjælpen 


Skriv et svar til: Matematik - geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.