Kemi

Ligevægtskonstant og stofmængdeberegning

15. april 2015 af mariax2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogle der kan hjælpe med vedhæftede opgave c) og d) ?
På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. april 2015 af Heptan

c) Du skal beregne ΔHo (og det havde været smart at gøre samtidig med ΔSo, så man ikke skal slå det op to gange!), derefter isolere K i van't hoffs ligning:

\ln K =-\frac{\Delta H^o}{RT}+\frac{\Delta S ^o}{R}

Er K stor eller lille (i forhold til tallet 1)? Er reaktionen forskudt mod højre eller venstre?


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. april 2015 af Heptan

Her skal man holde tungen lige i munden. Eksperimentet kaldes for en bagtitrering, så det er en god idé at regne baglæns.

Alle stoffer er i forholdet 1:1 (jf. deres reaktionsskemaer), så opgaven er let at regne på, hvis man bruger stofmængder hele vejen igennem. Her er den nemmeste måde at løse opgaven på:

Beregn stofmængden af 10,65 mL 0,0200 M NaOH, og træk denne fra stofmængden af 15,0 mL 0,0198 M saltsyre, så kender du stofmængden n af ammoniak i opløsning A.

Stofmængdekoncentrationen kan beregnes med c = n/V

Bemærk hvordan der regnes baglæns i løbet af delopgaven.


Svar #3
15. april 2015 af mariax2 (Slettet)

Jeg forstår ikke hvad du mener i opgave d) ? baglæns?


Skriv et svar til: Ligevægtskonstant og stofmængdeberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.