Matematik

Optimering og Udtryk l som funktion af x

17. april 2015 af Snitchz (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg har en opgave vedrørende optimering og at udtrykke l som en funktion af x. 
Opgaven lyder "Figuren viser en model af en lukkket rende. Rendes længde benævnes i l (målt i dm) og rendes bredde samt højde benævnes x. Renden skal kunne rumme 10 dm^3. Det oplyses at rendes volumen V og overfladeareal O er udtrykt ved x og l er bestemt ved: V=½*l*x^2    og O=(3+√5)*x*l+2*x^2

A) Udtryk l som funktion af x og bestem den værdi af x der giver renden den mindste overfladeareal.

Jeg har ingen ide om hvordan man skal lave denne opgave.. Jeg har forsøg at isolere l gennem Nspire, men tror ikke at mit svar er korrekt. Jeg har vedhæftet et billede af opgaven. Men hvis en gad at forklare det, ville jeg sætte stor pris på det. 

Mvh.

Vedhæftet fil: Optimering.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. april 2015 af mathon

a)      

               l(x)=\frac{2\cdot V}{x^2}=\frac{2\cdot 10}{x^2}=\frac{20}{x^2}


Skriv et svar til: Optimering og Udtryk l som funktion af x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.