Matematik

Hjælp!!

21. april 2015 af Kimhan12 (Slettet) - Niveau: A-niveau

http://gyazo.com/d929ddb2a6447939db3928c304389984

Har brug for hjælp med denne opgave...forstår det slet ikke


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. april 2015 af Andersen11 (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

Man skal benytte oplysningerne i opgaven

For f(x) = ax2 + bx + c har man

        f(0) = 3 , f(2) = 1 , og  toppunktet for f(x) har x-koordinaten xT = 3 .

For g(x) = dx2 + ex + f har man

        g(6) = 0 , d < 0 og

        f(4) = g(4) , f '(4) = g '(4)

Benyt disse oplysninger til at bestemme a, b, c, d, e of f.


Svar #3
21. april 2015 af Kimhan12 (Slettet)

Men hvordan???? Det er lidt der jeg sidder fast


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man f(0) = c = 3 .

       f(2) = a + b + c = a + b + 3 = 1

        xT = -b/(2a) = 3

dvs

        a + b = -2
      6a + b = 0

hvoraf

       5a = 2

        a = 2/5

        b = -2 -a = -12/5

Man har så

        f(x) = (2/5)·x2 - (12/5)·x + 3

og dermed

        f '(x) = (4/5)·x - (12/5) .

Heraf finder man

        g(4) = f(4) = -1/5

        g'(4) = f '(4) = 4/5

oig sammen med g(6) = 0 har man nu nok ligninger til at bestemme d, e og f.


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. april 2015 af mathon

               f(x) = ax2 + bx + c

               3=a\cdot 0^2+b\cdot 0+c

               f(x)=ax^2+bx+3

               x_T=3=\frac{-b}{2a}

              b=-6a

               f(x)=ax^2-6ax+3

               f(2)=1=a\cdot 2^2-6a\cdot 2+3

                               1=4a-12a+3

                               8a=2

                               a=\frac{1}{4}

               f(x)=\frac{1}{4}x^2-\frac{3}{2}x+3


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

#5

Ja, det gik lidt for stærkt i #4. Her er den rettede udgave:

Man har f(0) = c = 3 .

       f(2) = 4a + 2b + c = 4a + 2b + 3 = 1

        xT = -b/(2a) = 3

dvs

      4a + 2b = -2
      6a + b = 0

hvoraf

       8a = 2

        a = 1/4

        b = -6a = -3/2

Man har så

        f(x) = (1/4)·x2 - (3/2)·x + 3

og dermed

        f '(x) = (1/2)·x - (3/2) .

Heraf finder man

        g(4) = f(4) = 1

        g'(4) = f '(4) = 1/2

oig sammen med g(6) = 0 har man nu nok ligninger til at bestemme d, e og f.


Skriv et svar til: Hjælp!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.