Matematik

Halvering-fordoblingskonstanten

22. april 2015 af Blomsthehe (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Nogle der kan hjælpe med at lave denne??

Udled en af formlerne, enten for T2 eller for T½.     


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. april 2015 af PeterValberg

Se video nr. 5 og 6 på denne [ VIDEO-LISTE ] fra FriViden.dk

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. april 2015 af mathon

              f(x)=b\cdot a^x   

                    fordobling:
                                         f(x)=b\cdot a^x\; \; \; \; \; \; a>1

                                         f(x+X_{2})=\mathbf{\color{Red} 2}\cdot f(x)

                                         b\cdot a^{x+X_2}=a^{X_2}\cdot \left ( b\cdot a^x \right )=\mathbf{\color{Red} a^{X_2}}\cdot f(x)
                            hvoraf
                                         a^{X_2}=2

                                         \log(a)\cdot X_2=\log(2)

                                         X_2=\frac{\log(2)}{\log(a)}

.....

                    halvering:
                                         f(x)=b\cdot a^x\; \; \; \; \; \; 0<a<1

                                         f(x+X_{\frac{1}{2}})=\mathbf{\color{Red} \frac{1}{2}}\cdot f(x)

                                         b\cdot a^{x+X_{\frac{1}{2}}}=a^{X_{\frac{1}{2}}}\cdot \left ( b\cdot a^x \right )=\mathbf{\color{Red} a^{X_{\frac{1}{2}}}}\cdot f(x)
                            hvoraf
                                         a^{X_{\frac{1}{2}}}=\frac{1}{2}

                                         \log(a)\cdot X_{\frac{1}{2}}=\log\left ( \frac{1}{2} \right )

                                         X_{\frac{1}{2}}=\frac{\log\left ( \frac{1}{2} \right )}{\log(a)}

                                       
                                             


Svar #3
22. april 2015 af Blomsthehe (Slettet)

Jo mange tak 


Skriv et svar til: Halvering-fordoblingskonstanten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.