Matematik
hjælp hjælp
Hejsa
nogen der kan hjælpe med vedhæftede opgavE?
Svar #1
22. april 2015 af Andersen11 (Slettet)
Der er kun vedhæftet en opgave med et spm a).
a) Beregn rumfanget af det omdrejningslegeme, der fremkommer, når grafen for funktionen
f(x) = 0,95·sin(0,628·x) , 0 ≤ x ≤ 5
drejes 360º omkring x-aksen.
Svar #3
22. april 2015 af Andersen11 (Slettet)
#2
Ja, så benyt udtrykket for rumfanget af et omdrejningslegeme. Det findes helt sikkert i din bog.
Svar #5
22. april 2015 af Andersen11 (Slettet)
#4
Det drejer sig om rumfang af et omdrejningslegeme dannet ved drejning af grafen for funktion på et interval [a;b] omkring x-aksen:
Vx = π · a∫b (f(x))2 dx
som helt sikkert er angivet i din bog.
Svar #6
22. april 2015 af sarahansenhans (Slettet)
men altså jeg ved ikke helt hvordan jeg skal indsætte i den, for jeg har (så vidt jeg husker) aldrig lavet sådan en slags opgave
Svar #7
22. april 2015 af Andersen11 (Slettet)
#6
Du skal jo indsætte den givne funktionsforskrift og så beregne integralet.
Vx = π · 0∫5 (0,95·sin(0,628·x))2 dx
Svar #8
22. april 2015 af sarahansenhans (Slettet)
Vil det så sige, at rumfanget af det omdrejningslegeme, der fremkommer, når grafen for funktionen er f(x) = 0,95·sin(0,628·x) , 0 ≤ x ≤ 5
er lig: 0,014
Svar #9
22. april 2015 af Andersen11 (Slettet)
#8
Hvordan kom du frem til det? Vis dine mellemregninger.
Svar #10
22. april 2015 af sarahansenhans (Slettet)
jeg satte det ind på min tnspire lommeregner og så fik jeg det
Svar #11
22. april 2015 af Andersen11 (Slettet)
#10
Det er desværre ikke korrekt. Du skal også sørge for at lommeregneren er sat til RADIANER og ikke GRADER. Du bør også overveje, om dit resultat er rimeligt.
Svar #16
22. april 2015 af sarahansenhans (Slettet)
se det ejg skrev ind
Svar #17
22. april 2015 af Andersen11 (Slettet)
#16
Ja, det ser rigtigt ud. Du kan også beregne integralet eksakt, uden brug af lommeregner.
Svar #19
23. april 2015 af sarahansenhans (Slettet)
men hvad siger man så efter resultatet? er det grader eller hvad
Svar #20
23. april 2015 af Andersen11 (Slettet)
#19
Nej, det er jo et rumfang. Enheden på længderne i opgaven er angivet til m, så enheden på rumfanget er m3 .
Skriv et svar til: hjælp hjælp
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
