Matematik

Seperationsmetoden?!:O

23. april 2015 af ejejejej (Slettet) - Niveau: A-niveau

I forbindelse med differentialligninger er der åbenbart noget, der hedder seperationsmetoden. Er der nogle, de kan genopfriske, hvad det går ud på?

tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2015 af Andersen11 (Slettet)

For en differentialligning af formen

        dy/dx = f(y) · g(x)

kan man bestemme ligningens løsning ved separation af de variable, idet man for f(y) ≠ 0 har

        (1/f(y)) dy = g(x) dx

og dermed

        ∫ (1/f(y)) dy = ∫ g(x) dx

Løsnng af ligningen er hermed reduceret til stamfunktionsbestemmelse.


Skriv et svar til: Seperationsmetoden?!:O

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.