Matematik

Differentialregning

25. april 2015 af pige5 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. Jeg har en opgave, som jeg har bøvlet lidt med, og jeg kan ikke finde ud af, om jeg er kommet frem til det rigtige. 

Opgaven lyder på: 

Tabellen viser noget funktionsværdier for tre differentiable funktioner f, g og h. 

a) Beregn tallet \int_{1}^{4}g(x)dx

Her har jeg sagt h(4)-h(1). Passer dette?

Det oplyses, at funktionen f er positiv i intervallet 1;4. 

b) Beregn arealet af den punktmængde, der afgrænses af førsteaksen, grafen for f samt linjerne med ligningerne x = 1 og x = 4. 

her har jeg sagt g(4)-g(1). Passer dette?

Jeg kommer, der er en, der vil hjælpe mig, så jeg kan sikre mig, jeg har forstået det rigtig. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. april 2015 af mathon

Skriv hele opgaveteksen og medsend illustration.


Svar #2
25. april 2015 af pige5 (Slettet)

Min fejl. 

Tabellen viser nogle funktionsværdier for tre differentiable funktioner f, g og h. 

x  f(x)  g(x)  h(x)

0  2      0     0

1  8      5     2

2  14    16   12

3  20    33   36

4  26    56   80

5  32    85   150

Det oplyses, at g(x) = h'(x)      og      f(x)=g'(x)


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. april 2015 af mathon

Du ser ud til at have forstået det rigtigt, men din fremstillingsform er ikke imponerende.


Svar #4
25. april 2015 af pige5 (Slettet)

Hvad mener du, jeg bør gøre anderledes? 


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.