Matematik

Isolere x i ligning

27. april 2015 af marc4567 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen

Jeg håber, at I kan hjælpe mig med et spørgsmål til en aflevering. Her skal jeg sætte 8 ind på y´s plads, men for at regne det ud, skal jeg jo isolere x, men er der en behjæpelig sjæl, der kan forklare mig, hvordan jeg gør det?

Y=2,4657 * ln(x) - 6,2434


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2015 af Heptan

Læg 6,2434 til på begge sider, dividér med 2,4657, og ophæv logaritmen ved at tage exp() på begge sider, jf. sammenhængen

k=\ln (x)\Leftrightarrow e^k =x


Svar #2
28. april 2015 af marc4567 (Slettet)

Tak for svaret, men jeg er ikke helt med, desværre. 

Y + 6,2343 = 2,4657 * ln(x)

På hvilken side skal jeg så dividere og er ovenstående overhovedet rigtig forstået?

Når der står e opløftet i e, så mener de vel egentlig blot opløftet i Y?


Skriv et svar til: Isolere x i ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.