Matematik

Eksponentiel regression

29. april 2015 af Gandhara (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg skal have hjælp til opgave A) i den vedhæftede opgaveformulering.

Hvordan kan jeg argumenterer for at jeg skal foretage en eksponentiel regression, bare ved at se på tabellen? Jeg forstår det som om at det ikke er tilladt fx at lave forskellige typer regressioner og vælge den der har en R^2-værdi som er tættest på 1, men at jeg bare skal se på tallene.

Vedhæftet fil: C.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2015 af PeterValberg

Jeg sætter lige opgaveteksten ind:

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
29. april 2015 af Gandhara (Slettet)

Kan du hjælpe, Valberg? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. april 2015 af mathon

Foretag eksponentiel regression på dine data.


Svar #4
29. april 2015 af Gandhara (Slettet)

#3

Jeg ved godt at jeg skal foretage en eksponentiel regression. Men det lyder som om, at opgaven kræver at jeg først forklare HVORFOR jeg skal foretage en eksponentiel regression, og ikke en fx lineær eller potens. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. april 2015 af mathon

b)
                             X_2=\frac{\log(2)}{\log(a)}


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. april 2015 af mathon

c)
                         f(15)=b\cdot a^{15}


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. april 2015 af mathon

d)
                      450=b\cdot a^x

                      \log\left ( \frac{450}{b} \right )=\log(a)\cdot x

                      x=\frac{\log\left ( \frac{450}{b} \right )}{\log(a)}


Svar #8
29. april 2015 af Gandhara (Slettet)

#4 - #7

Tak for det Mathon, men kan du ikke hjælpe med det jeg har skrevet i #0 og #3?


Brugbart svar (0)

Svar #9
29. april 2015 af mathon

#4
        Hvis
                     y=b\cdot a^x     er et velegnet regressionsudtryk

        vil
                     \log(y)=\log(a)\cdot x+\log(b)    være en ret linje med R2 ≈ 1

  I din redegørelse har du frie hænder.


Skriv et svar til: Eksponentiel regression

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.