Kemi

aktiveringsenergi

29. april 2015 af carlskrone (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej 

Jeg sidder med en opgave hvor jeg skal finde aktiveringsenergien 

informationerne jeg har fået lydder

arrheniusplot af disse data for en kemiske reaktion:

T(K)     750                   800                850               900

k(s-1)   1,8*10-4            2,7*10-3       3,0*10-2       0,26

dette giver en ret linje med ekvationen y= -32000x + 35 

hvilken aktivering energien har reaktionen ?

på forhånd tak for din hjælp 

MVh Rune


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. april 2015 af Soeffi

Arrhenius-ligningen er

\ln (k) = \ln (A) -\frac{E_{\mathrm{a}}}{R \cdot T}

hvor 

-\frac{E_{\mathrm{a}}}{R }\cdot \frac{1}{T}\;her\;svarer\;til\;-32.000\cdot x

Se evt. http://isisa.systime.dk/index.php?id=886.


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. april 2015 af mathon

så du har
                      \frac{-\{E_a\}}{\{R\}}=-32000

                      \{E_a\}=32000\cdot \{R\}=3,2\cdot 10^{4}\cdot 8,31447=2{,}66063\cdot 10^5

                      E_a=266{,}063\cdot 10^3\; \frac{J}{mol}=266{,}063\; \frac{kJ}{mol}


Skriv et svar til: aktiveringsenergi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.